LOGO.jpg

Dali by jste si do těla RFID čip?

Ne (39 | 85%)
Zadarmo ano (2 | 4%)
Ano (5 | 11%)
Statistiky:

RFID čipy NA SLOVENSKU!

cipy na SK.jpg

RFID čipy se ohlásily JIŽ I NA SLOVENSKU!

Rodná čísla, které jsou součástí našich osobních údajů už budou brzy minulostí. Vystřídat by je měli identifikační znaky, které by neprozrazovali datum narození a ani pohlaví, jak je to teď. Takové kroky chce ministerstvo vnitra přijmout, aby se zvýšila ochrana osobních údajů, a aby nebylo tak jednoduché údaje zneužít.

Reportér:
Policie a Úřad pro ochranu osobních údajů řeší ročně několik stovek případů, kdy dojde k zneužití našich identifikačních znaků. Mezi ně patří například rodné číslo, adresa nebo číslo řidičského průkazu. Někdy stačí malá nepozornost a problém je na světě.
Značkování lidí přichází iu nás! TV TA3 24.09.2009, 18:47 (aktualizováno: 24.09.2009)
http://www.ta3.com/sk/reportaze/132587_rodne-cisla-budu-coskoro-minulostou

Zpráva v písemné formě:
Gyula Vezselei, Úřad pro ochranu osobních údajů. Varujeme lidi, aby se vyhýbali údaje zveřejňovat
Neboť je to vlastně poskytování údajů pro velmi široký okruh lidí.

Reportér:
Bez identifikačních znaků se dnes neobejdeme téměř nikde. Používají se v bankách, na úřadech, ale nejčastěji si je spojujeme s registrací na různé internetové stránky. Podle odborníků mají údaje význam pouze pokud jsou spolu. Samotné - například rodné číslo se zneužít nedá.
Gyula Vezselei, Úřad pro ochranu osobních údajů:
Bez toho, že bychom věděli, komu patří, prakticky je bezcenné.

Reportér:
Rodným číslům však bude již brzy konec. Vystřídají jejich jiné, které neprozradí datum narození a ani pohlaví. Podobně, jako je tomu v jiných evropských státech. Bude to takzvané osobní identifikační číslo.
Lucia Garajová: tiskový odbor ministerstva vnitra
Takové identifikátory budou aplikovány do dvou let.
Peter Johann Hustinx, evropský inspektor pro ochranu osobních údajů:
Důležitost podobných kroků na ochranu údajů roste rozmachem technologií, či internetu a právě proto ji třeba zajistit co nejlépe.

Reportér:
Pokud se ministerstvu vnitra nepodaří vytvořit nový identifikační systém do konce volebního období, někteří poslanci to chtějí řešit vlastní iniciativou. A to novelou zákona.
Pavel Kirinovič, TA3
Máme tu jednu zprávu: Zpráva má do 90 sekund (což je norma pro TV zprávy). Napsaná má necelých 23 řádků.

Co všechno tato zpráva obsahuje, si můžeme ujasnit.
1. Budou zrušeny rodná čísla a zavedené identifikační čísla.
2. Protože rodná čísla, adresy i číslo řidičského průkazu se dají zneužít
3. Samotné rodné číslo nebo jiný identifikační znak se osamocený zneužít nedá, mají význam jen když jsou spolu varujeme lidi, aby své identifikační údaje nezveřejňovaly. Bez identifikačních údajů se neobejdeme téměř nikde.
4. Nové identifikační čísla neprozradí ani datum narození ani pohlaví.
5. Důležitost ochrany roste s rozmachem nových technologií.
6. Identifikátory u nás budou zavedena do 2 let.
7. Pokud se to nepodaří do konce volebního období (2010-máme 2009) někteří poslanci to chtějí řešit novelou zákona.
Je v tom hodně logiky? Pojďme dál.

Pokud to shrneme, zpráva by mohla znít:
Budou zrušeny rodná čísla, protože se dají zneužít podobně jako adresa nebo číslo řidičského průkazu. Přesto však samotný identifikační znak se zneužít nedá, pouze pokud jsou všechny pohromadě. Přesto, že se nikde neobejdete bez odevzdání svých identifikačních znaků, vám radíme, abyste je nikomu nedávali (nezveřejňovaly). Přesto, že rodné číslo nic nemůže prozradit a jako takové je bezcenné, my ho zrušíme, a navíc nebude se umět nic ani o vašem pohlaví. Je to pro důležitost ochrany, protože Policie a Úřad pro ochranu osobních údajů řeší ročně několik stovek případů, kdy dojde k zneužití našich identifikačních znaků. Proto je jdeme vyměnit za horentní sumy celého národu za jeden obecný znak. Zavedeme to do dvou let. Ale v případě nutnosti novelou zákona i okamžitě.

Opět velmi logická zpráva, že? Odkonspirujme ji:
Ze zprávy vyplývá, že rodná čísla vlastně ohrožují vaši existenci, protože stovky a tisíce podvodníků jen tak číhají na to, aby vám jejich ukradli. Je to celý průmysl, který se tím zabývá - podle všeho. Naopak, nové identifikační číslo už bude tak bezpečné, že nikdo vám nic neukradne.

Protože tam pod jedním číslem budete mít VŠE. Budete tam mít nejen rodné číslo, adresu a číslo řidičského průkazu, ale i krevní skupinu, DNA, zdravotní kartu, své nemoci z mládí a možná a dědičné znaky po starých rodičích, aj.

Inu není to ideální?
Budete zcela bezpeční! BUDETE bezpečný?

Doposud vaše identifikační znaky mohl někdo "ukrást". I když to zloději paradoxně bylo nanic! Protože jednotlivý údaj je "bezcenný". Pod novým identifikátorem budete mít VŠE. Jednoduše budete označení jako delfín, velryba nebo medvěd. Ba co víc, než bezpohlavní živočich, jako číslo.

A opět je na místě otázka: BUDETE proto bezpečný?
Vraťme se ke zprávě: Samotné rodné číslo (podle zprávy) se zneužít nedá - a ani ostatní identifikační údaje. Význam mají jen když jsou CELKEM.
A kdy jsou spolu? Nuž dosud pouze pokud jejich vy sami někomu předáte CELKEM. A to zřejmě znamenalo pro Úřad na ochranu osobních údajů řešit "několik stovek případů zneužití ročně."
S novým identifikátorem však budou vaše údaje již spolu NAVŽDY a pro KAŽDÉHO.

Otázka do třetice: BUDETE proto bezpečný?
Ve zprávě je jedna informační díra. A to - jaký bude "nosič" daného identifikátoru. Bude to kartička? Klíčenka? Přívěsek na krku? Bude to tzv.. RFID čip!

Odpověď zní a takto v konečné verzi by měla znít i zpráva TV TA3:
Občané České republiky, připravte se na zavedení všeobecného identifikačního kódu pro všechny občany, známého pod názvem RFID, už zavedeného v EU a zanedlouho na celém světě. Bude to v blízké době, blíže neuvedení poslanci Národní Rady jsou připraveni zavést ho novelou zákona, podle potřeby i okamžitě. Nový IDENTIFIKÁTOR - RFID čip - bude vaším jediným dokladem, průkazem, identifikovatelným znakem, jakož i platidlem. Bude potřebný všude, i při vstupu do obyčejné knihovny. Bez něj prostě nebudete existovat. Takto je vyřešených několik stovek případů zneužití vašeho rodného čísla ročně komplexním a kompletním označených všech občanů.

Měl někdo problémy se svou adresou, rodným číslem, s číslem řidičského průkazu, číslem pasu? Nuže jedině pokud jste si museli na ně vzpomenout nebo jejich opisovat z dokladu. Potřeboval občan nějaký komplexní IDENTIFIKÁTOR? Ne, nepotřeboval.

Proto poslední otázka tedy zní:
KDO A ZA JAKÝM ÚČELEM POTŘEBUJE OBČANŮ POD identifikátorem?
My jsme už na našem webu poskytly dostatečné množstvím informací. Bohužel TV TA3 mnoho z nich nepřinesla - nuže pro přiblížení situace je nabízíme opět. Opakování je prý matkou moudrosti.


"Připravme se na totální otroctví!"
"pozn. PRAVDA"

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one